Korsvoll videre til Cupen

Postet av Trygve Olav Lillehagen By den 31. Mar 2016

Det begynner å bli mange år siden sist Korsvoll klarte bragden med å kvalifisere seg til NM (sist i 2011). Det var derfor en meget glad og lettet gjeng som kunne ta turen hjem etter endt kamp mot bydelsnabo Hasle/Løren onsdag kveld. Som ventet ble det på ingen måte en lett kamp, og de oppmøtte fikk full valuta for bensinpengene sine da kampen dro ut til 120 minutter.

Gode tendenser

Første omgang startet som ventet med høyt tempo og mye dueller, noe som resulterte i mye stopp i spillet. Det var aldri i nærheten av å skulle utarte seg til en stygg kamp da kveldens dommertrio, viste seg å ha god kontroll hele kampen igjennom. Etter en start med mye feil på siste tredjedel av begge lag, var det Korsvoll som etter hvert fikk et visst initiativ i kampen. Muligens burde det allerede etter 15 minutter stått 1-0 til hjemmelaget, etter at Lasse Brandal snappet opp en stygg feilpasning av Hasle/Lørens backfirer og serverte Torbjørn Melhus 1 v 1 mot keeper. Kun en meget kvalifisert redning av keeper, sørget for at det fortsatt stod to smultringer på måltavla. 5 minutter senere fikk Lasse selv muligheten, men igjen gikk keeperen seirende ut av duellen. Til pause stod det fortsatt 0-0 i målprotokollen, selv om man følte at Lady Fortuna, ikke hadde ankommet Myrerjordet slik en gjerne skulle ønsket.

Skulle det bli «den» dagen?

2. omgang starter som første omgang avsluttet. Med et Korsvoll-lag som har mye initiativ, men sliter med å bryte ned et godt Hasle/Løren forsvar. Samtidig satt man bekymret for enkeltferdighetene til et par av Hasle/Løren-gutta. 55 minutter kommer Hasle/Løren på en kontring, og selv om man har nok mann bak ballen, får Hasle/Lørens Flamur Loku banket ballen i lengste hjørne fra skrått hold bak Marcus Kristiansen i Korsvoll-målet. Følelsen av at det kunne bli den dagen, hvor marginene ikke var i vår favør begynte sakte, men sikkert å snike seg inn. Det ble heller ikke bedre av at kampen så ut til å skulle dabbe av litt, grunnet mye stopp i spillet.

Snuoperasjonen i gang

75 minutter ut i kampen får Korsvoll endelig hull på byllen. Etter et av utallige mange innlegg fra kanten, får vi avsluttet på mål, men en god keeper måtte endelig slippe retur. Heldigvis havnet den returen rett i beina på Christian Sparre, som fikk en enkel jobb med å sette ballen rolig bak en utspilt keeper. Situasjonen ble heller ikke bedre for Hasle/Løren sin del, da en av spillerne deres pådrar seg sitt andre gule kort for dagen, for å sparke bort ballen 2 minutter senere. Dette resulterte selvsagt i at Korsvoll kunne pushe flere mann fremover i banen. Allikevel klarer man ikke å avgjøre kampen til full tid. Noe som da selvsagt betydde nye 2 x 15 på Myrerjordet.

Maskineriet fortsetter.....

I ekstraomgangene ble til slutt det store spørsmålet om Korsvoll skulle klare å avgjøre kampen, eller om Hasle/Løren skulle klare å holde scoren lik til straffespark. Rommene for Korsvoll ble stadig større, og man fortsatte å male på kant, men ballen hadde ikke særlig lyst til å passere Hasle/Løren-keeperen. Etter 117 minutter bestemte Torbjørn Melhus seg for at nok er nok, og plasserte ballen via stanga i mål oppe i vinkelen, fra ca 15 meter. Dette resulterte i at Hasle/Løren måtte forsøke å angripe med det lille de hadde igjen av krefter. Lasse Brandal takket for de ekstra rommene som ble igjen for han på topp og banket likeså gjerne inn 3-1 i det 119.minutt. Game, Set and Match!