Helsvart i sommervarmen på Grorud

Postet av Trygve Olav Lillehagen By den 6. Jun 2016

Lørdag spilte A-laget sin 9.seriekamp for året borte mot Grei. Selv om tivoliet hadde rigget seg til ved siden av banen, var det lite som minnet om fest og moro ute på banen.

Det ble tap for Korsvoll i bortekampen mot Grei i helga. (Bildet er fra cuptapet mot Stabæk)

Vi starter kampen ganske så svakt. Altfor ofte gir vi bort ballen i farlige situasjoner. Hadde dette vært grunnet godt Grei-press hadde det vært en ting, men når vi gang på gang slår ballen rett i beina på motstanderen er det til å få magesår av på sidelinjen. Mulig man kan skylde på varmen, men det var ingenting som tydet på at den ekstreme varmen var lokalisert på kun en banehalvdel, så slike unnskyldninger skal også vi holde oss for god til.

Det tar ikke lang tid før Grei får sin første sjanse etter en at vi har mistet ballen langt nede på egen banehalvdel. Grei får til slutt frispilt en angriper som har den enkle oppgaven med å pirke ballen i åpent mål fra 6 meter, på finurlig vis klarer han, heldigvis for vår del, og sette ballen i tverliggeren. En skulle håpe at det ble en vekker for oss, men det tar ikke lang tid før vi igjen klarer å gi bort en corner uten at det skulle vært nødvendig.

Denne gangen får Grei, headet ballen over linja, og det blir godkjent mål. De lærde kan nok diskutere om målet i det hele tatt skulle vært godkjent, men det får så være. Etter dette fortsetter Grei og presse på, mens vi støtt og stadig er nummer to i dueller og sjeldent treffer hverandre i pasningsspillet. 2-0 kommer 8 minutter senere etter et innlegg fra siden, hvor vi igjen ikke rekker å være først på ballen.

Selv om dette muligens var den svakeste omgangen vi har spilt i år, kunne vi se tendenser til farligheter på topp, hvor Lasse Brandal til tider skapte svært så mye trøbbel for Grei-forsvaret. I pausen ble vi enige om å ikke grave oss ned, men hvertfall forsøke å snu kampen.

Selv om det ikke skulle så mye til, ble andre omgang heldigvis noe bedre. Vi begynner å vinne flere dueller, og klarer til en viss grad å sette et lite press på Grei, uten at vi skaper de helt store mulighetene. Helt til det har gått 20 minutter av 2.omgang. Bommen til Grei i første omgang blir bare en parantes i forhold til hva vår unggutt Isak Hågensen klarte. Etter godt angrepsspill, ser det ut som at Isak skal få æren av å sette inn ballen i åpent mål fra 1 meter, men på en uforklarlig måte er han uheldig og klarer å skyte ballen bakover(!). Etter dette lå det litt i luften at det ikke var vår dag i dag.

Resten av kampen preges av at vi presser Grei bakover, noe som gir dem noen farligheter på kontringer. Allikevel ebber kampen ut i en fortjent 2-0 seier til vertene. Det kan også nevnes at Grei får et rødt kort på overtid, etter at en Grei-spiller tilsynelatende slang med leppa etter en duell hvor Grei-keeperen blir liggende nede (hva som ble sagt vites ikke...).

Alt i alt, årsverste for vår del, og vi får prise oss lykkelig at neste kamp ikke er før neste mandag. Da kommer Skeid 2 på besøk til Korsvoll. Det ser ut som det kan bli en spennende sesong, nå som det kun skiller 1 poeng fra 3. til 8.plassen.

Korsvolls lag: Marcus Kristiansen- Isak Hågensen, Adrian Thun, Lasse Alexandersen, Stian Divaris Saugnes- Magnus Roterud, Truls Skrettingland, Christian Helseth Sparre, Trym Torbjørnsen- Daniel Moen Hansen, Lasse Brandal