Cupeventyret over for Korsvoll G19

Postet av Fotball G19 den 1. Jun 2015

Det ble en noe tung søndag for gutta i blått i LSK-hallen på søndag i 2.runde i junior-NM. Allikevel var det moro og se hvor nivået hos et av Norges beste juniorlag ligger.

Før kampen visste vi at kampen kom til å bli en massiv utfordring for gutta, da LSK jr. i fjor kom seg helt til finalen av junior-NM. LSK var tydelig bestemt på at de ikke skulle gå i fella ved å undervurdere oss, og stilte derfor med mange spillere med både tippeliga-erfaring og 2.divisjons erfaring.

LSK-gutta tok dermed kommandoen fra start og trillet til tider ball i hatt med oss, og allerede etter 6 minutter satt første ball i mål bak, tross alle baklengsmålene, en meget god Ole Fredik Morthen. Gutta fra LSK fortsatte med et meget bra tempo i ballen og fikk stadig vendt seg opp i rommet mellom backfireren og midtbanen vår. I de situasjonene viste spissene, indreløperne og vingene til LSK hvorfor de også i år kan være å regne med helt til finalen i årets junior-NM.
Det høye tempoet gjorde at vi ikke fikk til så veldig mye i første omgang, med unntak av et par farlige baller i bakrom.

Det sto ganske fortjent 4-0 til LSK til pausen.

I andre omgang kommer vi noe mer med i kampen, selv om den i realiteten allerede var avgjort. LSK får gankse kjapt etter pause dagens andre straffespark som igjen går kontant i nettet bak oss. Resten av kampen blir i utgangspunktet en formalitet, og både Korsvoll og LSK blir noe slitene utover kampen. Det blir derfor flere og flere 50-50 dueller utover, som ofte føltes ble blåst i LSKs favør. Det skal sies at dommertrioen var meget god i de fleste situasjoenene, men jeg kan forstå hvorfor noen av Korsvoll-gutta ble noe frustrert på slutten. Det ender til slutt fortjent 7-0 til et meget godt og spillende LSK-lag. Samtidig gjør ikke Korsvoll seg bort på noen måte, og holder kampen helt ut. Det var tross tapet, veldig lærerikt og en stor opplevelse for gutta.

Vi ønsker Lillestrøm lykke til videre i Junior-NM og ser ikke bort fra at de kan gå hele veien. Vi takker også de tilreisende Korsvoll-tilhengerne for støtten, og ikke minst senioravdelingen for at vi fikk låne et sett med like drakter :)

Som et lite svar til de LSK-spillerne som lurte på om undertegnede var flau over Korsvoll etter kampen:
Jeg blir ikke nevneverdig flau over å tape 7-0 over et av Norges beste juniorlag. Det skulle vel tross alt bare mangle at spillere som trener 6 ganger i uken og blir fulgt opp fysiologisk og psykologisk av heltidsansatte trenere vinner over et lag bestående av gutter som i snitt trener 3 ganger i uken, hvor majoriteten har andre mål enn å kunne ha fotball som et levebrød. Ydmykhet er en dyd....