Reisebrev fra Søndre Telemark

Postet av Fotball G14 (2002) den 20. Jun 2015

Korsvoll G13 spilte fredag kveld 1/16-finale i Adidas Cup mot Mandalskameratene. Kampen ble spilt på nøytral bane, og lagleder Per Vang tok etter kampen fram sin forgylte kulepenn og skrev dette reisebrevet fra kampen.

4-2: Benjamin Edvardsen

16-delsfinale i Adidas Cup - uoffisielt NM for 13-åringer. Vi hadde blitt satt opp mot Mandalskameratene og praksis er å finne en bane rimelig midt i mellom. Sannidal ved Kragerø ble et naturlig sted mellom Norges sydligste by og hovedstaden.

Å ankomme Sannidalsbanen var litt som en Clint Eastwood-film. En nydelig bane midt imellom ingenting, ikke et hus i mils omkrets. Bilene kommer sakte rullene fra hver sin kant på en humpete grusvei og ut stiger tause, alvorlige aktører som skal gjøre opp. Mandalskameratene kom stramt dresset opp i sine grønne treningsdrakter. Ledet av Erik Tronstad som på 90-tallet gjorde MK til et 1. div.lag og den gamle Start-spissen Svein Trædal.

Kampforberedelsene gikk som vanlig. Kim hadde full kontroll og det var 11 skjerpede gutter som gikk på banen i sol, men med tordenvær i horisonten. Det ble snart mer uvær sørlendingene. MK var kjappe, sterke og tekniske, men vi tok initiativet, trillet ball, beveget oss smart og spilte oss til sjanser. Etter ti minutter spilte Benjamin gjennom Elias med en fin pasning. Sistnevnte kontrollerte ballen i høy fart, suste mot mål og plasserte den trygt i hjørnet, 1-0!

Like etter var Benjamin igjen arkitekten. Denne gangen hælsparket han gjennom Jesper som fosset mot mål og plasserte den trygt bak keeperen, 2-0!

MK kom inn i kampen, og et flott gjennomspill sendte spissen deres helt alene foran mål, men Ulrik kom strålende ut og avverget.

Så satte vi i gang et Arsenal-angrep som gikk i utallige trekk før Elias skjøt, keeper gav retur, men Josias puttet 3-0 i nettet.

Like etter satte Josias en frisparkkanon i stolpen, den dirrer antakelig enda…

3-0 til pause og en av våre beste omganger i år.

Vi satt allikevel med følelsen av at MK hadde mer på lager. I 2. omgang la de om formasjonen og var tent på å vise østlendingene at de kunne mer. De presset oss bakover og reduserte fem min ut i omgangen. Vi fikk høye skuldre og litt frykt i blikket. De kjørte på og snart stod det 3-2 etter et meget godt angrep. Vi skapte hele tiden sjanser, men vi mistet ballen lett, tapte flere dueller og utlikning virket uunngåelig.

Men et stykke uti omgangen begynte Sander og Tobias å vinne dueller igjen og tok tilbake midtbanen. Vi trillet ball igjen, bevegelsene satt og MK slet med å nå frem til en sikker Ulrik. Så raidet Jesper, slapp ballen perfekt til Benjamin, sistnevnte var sikker alene med keeper og Korsvollmassene (dvs fem stykker) gikk bananas på sidelinja.

4-2 over et meget godt lag. En fryktelig spennende kamp og veldig glade gutter. Supert coachet av Kim - det beste bergensfotballen har fostret de siste åra.

Stemningen i bilene hjem var enorm. Bare en bonus å måtte kjøre omvei pga brokollaps.