Årets første 3-poenger i boks

Postet av Trygve Olav Lillehagen By den 25. Apr 2016

På lørdag spilte A-laget sin andre seriekamp i år. På motsatt banehalvdel sto nyopprykkede Manglerud Star. Vi hadde bestemt oss for at dette var en kamp vi skulle diktere, noe som gikk relativt bra i de første 10 minuttene. Da sto vi høyt og vant ballen ofte i gunstige posisjoner, men en hard og glatt bane (grunnet snøen som lavet ned før kampen) gjorde at vi litt for ofte bommet på pasningene i de avgjørende fasene av angrepet. Selv om vi triller mye ball i starten, ble balltempoet litt for lavt, noe som gjorde det vanskelig å åpne opp et relativt disiplinert MS-lag.

Etter et kvarter bestemmer vi oss for å legge oss lavere, da vi merker at det kollektive presset ikke var på ønsket nivå. Dette gjorde at MS, ofte kunne tre ballen inn i mellomrommet foran backfireren litt for lett, og det er de som får den største store muligheten, men en mesterlig redning av Marcus Kristiansen avverger skuddforsøket. Etterhvert som første omgang gikk og det kollektive presset falt mer på plass, begynte vi også å produsere flere muligheter. Etter godt press oppe på vår venstre side, vinner Torbjørn Melhus ballen og driller seg fint ned langs kanten, og kan legge en 45-graders pasning ut til en umarkert Lasse Brandal, som ikke lar seg be to ganger. 1-0 til Korsvoll.

Lasse Brandal (til venstre) lovte scoring, og leverte.....

På slutten av omgangen får en MS-spiller sitt andre gule kort for dagen, noe som selvfølgelig endrer forutsetningene for kampen litt. Vi får trille mer ball og får stadig flere cornere. Selv om både Lasse Alexandersen og Daniel Moen Hansen tidligere i omgangen var centimetere unna og curle ballen opp i lengste kryss, så er er det Gaute Skogtun som til slutt finner krysset med et flott hodestøt på overtid av omgangen.

I pausen blir vi enige om å ikke slippe oss ned på, og heller jage 3- og 4-0, enn å forsvare 2-0 ledelsen. Det viste seg å bli vanskelig. Lavt balltempo og upresise pasninger gjør at MS er fullt på høyde med oss i andre omgang, selv om de også slet med å komme til de virkelig store mulighetene. På trenerbenken bestemmer vi oss også får å utnytte de nye reglene med å kunne bytte 5 mann til det fulle. Det å bytte halve laget, preger selvsagt også kampen litt i andre omgang, og selv om vi har noen fine muligheter til å hamre spikeren enda lenger igjennom kista, så ebber kampen ut i en 2-0 seier til Korsvoll.

Marcus Kristiansen med seriesesongens første (av forhåpentligvis mange) clean sheet.

Alt i alt, ikke en veldig god kamp, men vi får heller se på det som positivt, at vi også kan sanke poeng på dager hvor vi er litt under pari.

Det må også nevnes at 17-år gamle Isak Hågensen fra egen junioravdeling fikk sin debut, og gjorde det meget god i den drøye halvtimen han var utpå. Gode og smarte valg, som også skaper et par direkte gjennombrudd for oss. Vel overstått!

Isak Hågensen var godt fornøyd med 3 poeng i debuten på seniornivå.

Korsvolls lag (4-4-2): Marcus Kristiansen- Stian Divaris Saugnes, David Lundström, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Magnus Roterud, Christian Sparre, Daniel Moen Hansen, Torbjørn Melhus- Lasse Brandal, Adrian Thun

Bytter:

Daniel Gulstad <>Gaute Skogtun

Nicolai Johansen <> Magnus Roterud

Isak Hågensen <> Stian Divaris Saugnes

Truls Skrettingland <> David Lundström

Stig Markus Hovdal <> Lasse Brandal

Vi takker Manglerud Star og dommere for kampen og ønsker dem lykke til videre i sesongen!

Neste kamp er tirsdag 3.Mai hjemme (og da endelig på eget kunstgress) mot Kjelsås 2.